پیام قَرِه نوکر «یانکی» ها روشن است: شیرجه ای ژرف تر از گذشته در خزینه ی «جامعه جهانی»۱ و رویگردانی از هماوندی های اختسادی رو به شکوفایی، ولی زمانبَرِ خاورزمین برهبری چین و روسیه که از دیدِ من با آنکه هنوز از چارچوب هماوندی های بازاری میان کشورهای هَموَند و باشگاه های چانه زنی بازرگانان و سوداگران برای خرید و فروش کالاها پا فراتر ننهاده و از خودکاری (autodynamism) درخور درنگی پویاتر از سازندِ۲ سرمایه داری در آن نشانی نیست، سگش می ارزد به هماوندی های سرمایه داری امپریالیستیِ پای گرفته بر بنیادی نادادگرانه بدرازای چندین سده که ریش و قیچی آن نیز در دست خداوندان آنچه «جامعه جهانی» نامور شده، بوده و همچنان هست.
ب. الف. بزرگمهر ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۴
پی نوشت:
۱ ـ ظریف: نقص در شناخت غرب و ایران از یکدیگر مشکل اصلی امروز روابط است
ـ محمدجواد ظریف در کنفرانس بینالمللی مطالعات آمریکا و اروپا گفت: مطالعه اروپا و آمریکا برای ایران مهم است تا رابطه خود را با این دو بازیگر تنظیم کند.
ـ ظریف مشکل اصلی امروز را کاستی و نقص شناختی از سوی هر دو طرف دانست و گفت: این شناخت غلط باعث داوریهای اشتباه و در نتیجه سیاستهای غلط شده است.
برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا» ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۴ (بختی برای ویرایش این گزیده گزارش نداشتم. ب. الف. بزرگمهر)
۲ ـ واژه ی «سازند» را می توان همتراز «formation» گرفت. واژه ی «سامانه» را هم می توان از زاویه کارکردی آن بکار برد که همتراز «system» هست. واژه ی «نظام» هم از سویی واژه ای عمومی تر و در برآیند خود، گنگ تری است و هم از سوی دیگر، دربرگیرندگی هر دو واژه ی «سازند» یا «سامانه» را ندارد؛ گرچه آن را نیز تا اندازه ای می توان همتراز «سامانه» بشمار آورد. من در این مورد، واژه ای «سازند» را به آن های دیگر ترجیح می دهم.
برگرفته از یادداشتِ «فرزند بیشتر، زندگی شادتر در سازند سرمایه داری ممکن نیست!» ب. الف. بزرگمهر دوم دی ماه ۱۳۹۲
https://www.behzadbozorgmehr.com/2013/12/blog-post_5659.html
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر