«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۴ خرداد ۱۱, یکشنبه

انشاء الله بند را به آب نداده باشی؟!

عباسقلی خان۱ مگر نگفته بودی سر «غنی سازی» گفتگو بی گفتگو؟ حالا میگویی از دور چهارم «با عقبگرد ویتکاف و زیر سوال بردن اصل غنی سازی در ایران عملا منجر به تبدیل این پرونده به موضوع اصلی رایزنی‌ها در دور چهارم و پنچم مذاکرات در مسقط و رم شد.» (گزارش زیر) خوب! تو و شنگول منگول های همراهت چرا زیر بار رفتید و در برابر آن بسازبفروش جا زدید؟ اینک نیز "گفتگو" به دورِ ششم کشیده است. گفتگوی تان برای چیست؟ نکند همچون گذشته، شما را گفتگو می کنند۲ و این بار بجای پر کردنِ «هسته ی نیروگاه هسته ای اراک با بِتُن»۳، ناچار شده اید آش را با جاش (جایش) پیشکش شان کنید؟ می دانی که نه آش و نه جاش از آن تو و رژیمِ دزد اسلام پیشه ی سزاوار سرنگونی نیست! انشاء الله بند را به آب نداده باشی؟!

ب. الف. بزرگمهر   ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۴

پی نوشت:

۱ ـ بنگرید به یادداشتِ «نمایندگانِ ꞌشیطان بزرگꞌ، چیزی دور و برِ ۴۵ دقیقه، مستقیما جناب آغای عباسقلی خان را گفتگو کردند»  ب. الف. بزرگمهر   ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴

https://www.behzadbozorgmehr.com/2025/04/blog-post_79.html

۲ ـ هم سیلی به گوش و بناگوش تان می نوازیم و هم شما را گفتگو می کنیم.* همانگونه که می بینید، این سیلی ها تاکنون هیچ پیامدی بر گفتگوهای پر و پیمان ما نداشته و تاکنون ندیده ایم که آن خنجرِ بر میان بسته ی رهبرشان به هر شکل ممکن، پیامد ناگواری بر «خورد و بُرد» ما داشته باشد؛ جای هر کس و آنچه بایست بشود و تاکنون نیز شده، بر وی نیز آشکار است؛ و آورد و بُردمان آنچنان خوب پیش می رود «که نه از آن ما پیداست و نه از آنِ آنها»

* گمان بد نبرید! این شیوه ی نگارش که در آن بجای «مفعول باواسطه» (به عنوان نمونه با پادرمیانی سلطان عّمّان!)، «مفعول بی واسطه» (آورد و بُردِ بی واسطه با  «شیطان بزرگ» و گاه گداری همدستانش!)، بکار رفته، در پارسی سده های میانی ایران کاربرد بسیاری داشته است! اکنون که مردم ایران را به همان سو می کشانند و می خواهند فرهنگ آن هنگام را با کمی عربی و انگلیسی بیش تر به خوردمان بدهند، زبان پارسی هم به عنوان بخشی از فرهنگ، خواه ناخواه، چنین سمت و سویی می یابد! شاید، کمی شتاب ورزیده ام؛ ولی خواستم یکی از پیشگامان حرکت فرهنگی تازه باشم و فرموده ی «آقا» را در این زمینه به اجرا درآورم!

برگرفته از یادداشت و پی نوشتِ «هم سیلی به گوش و بناگوش تان می نوازیم و هم شما را (گفتگو) می کنیم ...»  ب. الف. بزرگمهر    ۲۵ فروردین ماه ۱۳۹۳

https://www.behzadbozorgmehr.com/2014/04/blog-post_14.html

۳ ـ ... نمایندگان کشورهای امپریالیستی، بارها و بارها گفته و نوشته اند و حتا یکی دو بار از زبان قَره نوکرشان، «سیّد از خر جسته» به میان آمد که از آمادگی فروش کارخانه ی غنی سازی اورانیوم ـ در چارچوب روشن شده از سوی خودشان! ـ برخوردارند؛ از یکسو هسته ی نیروگاه های ساخته شده ی کنونی را با بُتن پر می کنند و از کار می اندازند و در «آب سنگین» نیز به اندازه ای می شاشند تا بسان مغز این آخوند دَبَنگ عوضی سبک شود و از سوی دیگر، نیروگاه های تازه و بسیاری آت و آشغال های دیگر به ایران خواهند فروخت؛ یک بازی برد ـ برد راستین برای سوداگران و کلان بازرگانان فرمانروا بر میهن مان با سودهایی سرسام آور و دو سویه، هم در خرید و هم در فروش!

برگرفته از نوشتارِ «آب پاکی روی دست "رهبر" دروغگو!»  ب. الف. بزرگمهر   سوم آبان ماه ۱۳۹۴

https://www.behzadbozorgmehr.com/2015/10/blog-post_459.html 

***

ـ در شرایطی که هیات امریکایی در دور ششم مذاکرات دست از پافشاری بر «غنی سازی صفر» در ایران بردارد، روند گفت و گوهای دو طرف می تواند سرعت بیشتری به خود بگیرد، بخصوص که طرف ایرانی بارها اعلام کرده درباره جزئیات و چند و چون غنی‌سازی به منظور شفاف سازی درباره برنامه هسته ای خود حاضر به برداشتن گام‌های اساسی بخصوص در حوزه راستی آزمایی خواهد بود.

ـ شاید امروز مهم ترین پرسش نزد افکار عمومی این باشد که ایران و آمریکا در پنج دور مذاکره غیر مستقیم آنهم در سطح قابل توجه وزیر خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا در پرونده های مهم جنگ غزه و اوکراین چه گفته و چه شنیدند که هنوز به سختی می توان از رسیدن تهران و واشنگتن به یک «چارچوب واحد مذاکراتی» سخن گفت.

ـ پیام های مکتوب و شفاهی که در ادوار مذاکراتی گذشته میان ایران و ایالات متحده با وساطت عمان رد و بدل شده سه حوزه «تعهدات هسته ای ایران» در چارچوب هدف نهایی اعتمادسازی پیرامون صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای، «تعهدات آمریکا» در حوزه رفع موثر تحریم و «اقدام های حاشیه ای» که می تواند به تثبیت توافق کمک کند را شامل شده است.

ـ در شرایطی که قرار بود هیات های مذاکره کننده ایران و آمریکا از دور چهارم به بعد در مسیر ترسیم خطوط یک توافق کلی قرار بگیرند اما عقبگرد ویتکاف و زیر سوال بردن اصل غنی سازی در ایران عملا منجر به تبدیل این پرونده به موضوع اصلی رایزنی‌ها در دور چهارم و پنچم مذاکرات در مسقط و رم شد.

برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا»   دهم خرداد ماه ۱۴۰۴

بختی برای ویرایش این گزیده گزارش نداشتم. برجسته نمایی های بوم، همه جا از آنِ من است.  ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!