«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۴ خرداد ۱۶, جمعه

چگونگی رفتار با ناترازی های انرژی در گرو پاسخی درست به پرسش «ریسیدن یا نریسیدن» است

ما (من و نخود آش) این را نمی دانیم که «کشورهای مشابه» مان کدام کشورها هستند و آیا خدا وکیلی کشور همتایی در جهان داریم یا نه؟۱ ولی چون گاهی به چشم انداز شب های زمین از فراز پرواز ماهواره ها نگاه می کنیم ـ خدا پدر مادر «گوگل» را بیامرزد! ـ می بینیم شیخ نشین های درون و پیرامون شاخاب پارس شب های نورانی تری از ایران بخت برگشته ی ما دارند؛ گرچه شاید آماج سخن ایشان، تنها «کاربرد انرژی در روز» است که جستار را بویژه با به میان کشیدن «میزان مصرف برق در کشورمان به ازای هر متر مربع ساختمان» پیچیده تر کرده و سنجش درستی یا نادرستی آن را دشوارتر می نماید؛ و ما با خود می اندیشیم: شاید این پشتک وارو زدن برای این بوده که جنابِ ملیجک سوگند خود درباره ی پرهیز از دروغگویی را زیر پا ننهد؟! بماند که تاکنون بارها و بارها دروغ های پوشیده یا آشکاری بر زبان کژدم گزیده شان آمده که ناچاریم گفتار و کردار وی را به داوری خدا در روز رستاخیز وانهیم!

از این که بگذریم، آنچه درباره ی «تغییر رفتار در مدیریت مصرف انرژی» فرموده اند، چندان نادرست نیست و چنانچه بخواهیم آن را به یاری نمونه ای روشن کنیم در پاسخ به پرسش بنیادینِ «ریسیدن یا نریسیدن» خود را بهتر نشان می دهد؛ بدین سان که:
هرچه انباشته های درون روده ها را بیش تر نگهداری و بیرون پس ندهی، هم کم تر انرژیِ بیخود از دست می دهی و هم خود بدن، برخی از آن انباشته های همچنان سودمند بویژه در روده بزرگ را بازیافت کرده به گردش خون بازمی گرداند؛ اینجوری همچنین کم تر به خوردن نیاز پیدا می کنی. برای آنکه راه دور نرویم، نمونه ی روشن آن نیز گفتار و کردار خودِ جناب ملیجک از آغاز کارپردازی اش در خیمه و خرگاه نظام تاکنون است که ناساز با گفته ی دوست داشتنی و دلخواه ایشان که «ما می توانیم ...»، جز یک باره ی جداگانه،۲ سر تا پا ناتوانی است.

ب. الف. بزرگمهر   ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۴

پی نوشت:

۱ ـ رییس‌جمهور: تغییر رفتار مهمترین اصل در مدیریت مصرف انرژی است

ـ مسعود پزشکیان، شامگاه پنجشنبه در نشست «کارگروه مصرف انرژی آذربایجان‌غربی»، گفت:
«با تغییر رفتار در حوزه مصرف انرژی و با خاموش کردن لامپ‌هایی که نیاز نداریم، می‌توانیم از قطع شدن برق جلوگیری کنیم.»

ـ رییس‌جمهور با بیان اینکه میزان مصرف برق در کشورمان به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است، گفت: تغییر رفتار مهمترین اصل در مدیریت مصرف انرژی است.

برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا»   ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴

۲ ـ «بله! شما می توانید، همزمان با ریدن به تنبان های تان در برابر «شیطان بزرگ»، توده های مردم را سرکوبید»  ب. الف. بزرگمهر   ۲۳ اردی بهشت ماه ۱۴۰۴

https://www.behzadbozorgmehr.com/2025/05/blog-post_13.html

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!