«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۵ شهریور ۱, یکشنبه

این ها در ددمنشی روی پیشوای بزرگ مان «آدولف هیتلر» را سپید کردند

خدا پیشوای بزرگ مان: «آدولف هیتلر» را بیامرزد؛ این ها روی آن خدابیامرز را سپید کردند.١

به سگ های کوچولوی نازپرورده ی همدم بسیاری از پیرزنان تنها می ماند که به پشتوانه ی خداوند پابگورش، بیرون خانه هیاهوکننان به سگ های چندین برابر خود یورش پرده و با دریافتِ نخستین کَفِ گرگی از سوی آن ها زوزه کنان به لای پای خداوندشان پناه می برد.٢

ب. الف. بزرگمهر یکم شهریور ماه ١۴٠۵

پی نوشت:

١ ـ «می خواهی پا در جای پای پیشوای ناکامت: «آدولف هیتلر» بنهی ...»  ب. الف. بزرگمهر  دهم خرداد ماه ۱۴۰۴

https://www.behzadbozorgmehr.com/2025/05/blog-post_880.html

٢ ـ سخنان جنجالی بن‌گویر؛ واکنش تند سیاستمداران و صدراعظم آلمان

شوک ناشی از سخنان بن‌گویر درباره کشتن هدفمند فلسطینی‌ها در نوار غزه، هنوز در فضای سیاسی آلمان فروکش نکرده است. علاوه بر سیاستمداران احزاب مختلف، صدراعظم آلمان نیز اظهارات این وزیر اسرائیلی را مورد انتقاد قرار داد.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، از اظهارات ایتامار بن‌گویر، وزیر راست افراطی امنیت ملی اسرائیل، درباره کشتن هدفمند افراد در نوار غزه، و نیز طرح‌های اسرائیل برای ادامه شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی به‌شدت انتقاد کرد.

یکی از سخنگویان دولت روز چهارشنبه ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) گفت که "فراخوان‌های ضدانسانی و ناقض حقوق بین‌الملل" بن‌گویر برای صدراعظم آلمان قابل قبول نیست.

به گزارش رویترز، او هم‌زمان تلویحاً  به این اشاره کرد که آلمان با وجود همبستگی با اسرائیل، ممکن است از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برخی اعضای دولت اسرائیل حمایت کند.

این سخنگو یادآور شد که شورای اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است اقدامات هدفمندی را علیه سیاستمداران افراطی‌ای که به نقض کرامت انسانی و حقوق بین‌الملل فرامی‌خوانند، انجام دهد.

سخنگوی دولت و یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان گفتند وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست غیررسمی هفته آینده خود درباره پیشنهادهای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این خصوص رایزنی خواهند کرد.

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی در کابینه بنیامین نتانیاهو [بخوان: «نادان یابو»] نخست‌وزیر اسرائیل، پیش‌تر خواستار کشتن هدفمند ۳۰ تا ۴۰ فلسطینی در نوار غزه در هر شب شده بود.

انتقادهای شدید آلمان همچنین متوجه اقدام دولت اسرائیل در خصوص اعلام مناقصه برای ساخت هزار واحد مسکونی در منطقه موسوم به E1 در کرانه باختری رود اردن نیز می‌شد.

سخنگوی دولت آلمان گفت صدراعظم این موضوع را "با نگرانی شدید" دنبال می‌کند. به گفته او، فریدریش مرتس بارها در گفت‌وگوهای محرمانه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره این سیاست هشدار داده است.

سخنگوی دولت آلمان گفت: «نباید هیچ گام دیگری در جهت الحاق کرانه باختری برداشته شود؛ نه به شکل رسمی و نه از طریق اقدامات سیاسی، ساخت‌وساز یا اقدامات دیگری که پیامدهایشان به‌وضوح به الحاق منجر می‌شود.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز افزود: «اجرای پروژه شهرک‌سازی E1 عملاً کرانه باختری را به دو نیم تقسیم می‌کند، آن را از اورشلیم شرقی جدا می‌سازد و بدین‌ترتیب راه‌حل تشکیل دو کشور را ناممکن می‌کند.»

شهرک‌سازی با راه‌حل دوکشوری مورد حمایت کشورهای اروپایی در تضاد است؛ راه‌حلی که نتانیاهو صراحتاً خواهان جلوگیری از تحقق آن است.

این سخنگو گفت: «اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر موظف است با فلسطینی‌ها به شکلی در خور کرامت انسانی رفتار کند، از اموال آنان حفاظت کند و اداره امور عمومی و تأمین کمک‌های بشردوستانه را تضمین کند

خواست معاون صدراعظم برای اقدام

لارس کلینگ‌بایل، معاون صدراعظم آلمان، نیز دیروز سه‌شنبه در پی اظهارات بن‌گویر درباره کشتن هدفمند فلسطینیان، خواستار اقدامی عملی شده بود. او در مصاحبه با شبکه Sat.1 گفت: «اینها اظهاراتی هستند که ما به عنوان دولت آلمان به هیچ‌وجه نمی‌توانیم بپذیریم.»

رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان افزود که در واکنش به این اظهارات، اکنون باید در سطح اروپا اعمال تحریم‌ها نیز "بسیار جدی" بررسی شود.

کلینگ‌بایل رفتار بن‌گویر را "ضدانسانی" توصیف کرد و گفت: «من با کشور اسرائیل اعلام همبستگی می‌کنم، اما با چنین وزیرانی همبستگی ندارم.»

به گفته او، افرادی مانند بن‌گویر بارها به آتش تنش دامن زده‌اند، اما اکنون از یک خط قرمز عبور شده است. معاون صدراعظم آلمان تأکید کرد: «دولت آلمان باید به‌صراحت با این مواضع مخالفت کند. من نیز در اینجا همین کار را می‌کنم.»

خواست ممنوعیت ورود بن‌گویر به آلمان

در این میان، فرانتسیسکا برانتنر، رئیس حزب سبزها، نیز از دولت آلمان خواست «برای این فرد ممنوعیت ورود وضع کند». برانتنر در گفت‌وگو با "پولیتیکو" اظهارات بن‌گویر را "عمیقاً نگران‌کننده و ضدانسانی" توصیف کرد.

او تأکید کرد: «ما باید، و ناگزیریم، در اینجا خط قرمز روشنی ترسیم کنیم.» برانتنر گفت این «نخستین بار نیست که بن‌گویر با فراخوان‌های هولناک برای خشونت علیه فلسطینیان توجه‌ها را به خود می‌کند.» به گفته رئیس حزب سبزهای آلمان، چندین کشور اروپایی پیش‌تر علیه بن‌گویر تحریم‌هایی وضع کرده‌اند و «اکنون زمان آن رسیده است که آلمان نیز به این کشورها بپیوندد.»

محکومیت فراحزبی اظهارات بن‌گویر در آلمان

ایتامار بن‌گویر در اظهارات جنجال‌برانگیز خود در یک پادکست، از جمله گفته بود: «فکر می‌کنم باید در غزه به کشتن‌های هدفمند پرداخت و هر شب ۳۰، ۴۰ [نفر] را از میان برداشت.»

این وزیر راست افراطی اسرائیلی افزوده بود که منظورش تنها شبه‌نظامیان فلسطینی که تهدیدی فوری به شمار می‌روند نیست. به گفته بن‌گویر، در نوار غزه افرادی وجود دارند که اساساً شایسته زنده ماندن نیستند.

اظهارات بن‌گویر به شکلی فراحزبی، موجی از خشم را در میان سیاستمداران آلمانی برانگیخت. احزاب مسیحی، سوسیال دموکرات، سبزها، حزب چپ، و حزب آلترناتیو برای آلمان، از جمله احزابی بودند که سخنان وزیر اسرائیلی را مورد انتقاد قرار دادند.

سخنان بن‌گویر خشم جوامع یهودی در اروپا را نیز برانگیخت. در اتریش، الی روزن، رئیس جامعه دینی یهودیان در ایالت‌های زالتسبورگ، اشتایرمارک و کرنتن، این وزیر را "مایه ننگ کل ملت یهود و مایه ننگ کشور اسرائیل" خواند.

چندین کشور اتحادیه اروپا، از جمله اسپانیا، فرانسه و ایرلند، پیش‌تر ورود بن‌گویر به خاک خود را ممنوع کرده‌اند.

بابک بهمنش

برگرفته از «دویچه وِله»  ٢٨ امرداد ماه ١۴٠۵

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!