«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۱ مرداد ۴, چهارشنبه

چرا ایران رتبه نخست در عمل زیبایی بینی را دارد؟


سایت شفاف با انتشار گزارشی درباره میزان استقبال از جراحی های زیبایی در ایران، از مخاطبان خود خواسته تا در نظرسنجی این سایت درمورد دلیل اول بودن رتبه ایران در عمل زیبایی بینی شرکت کنند.

عمل بینی در ایران مثل همیشه بازار داغی دارد و گوی سبقت را از سایرین ربوده است. جدیدترین اخبار هم حکایت از کاهش سن این عمل در ایران دارد.

به گفته یک متخصص روانشناس، این عمل هم اکنون در سن های پایین انجام می شود. مصطفی تبریزی گفت:
هرچند سن مناسب برای عمل جراحی زیبایی بینی در بین پسران ١٨ و برای دختران ١۷ سال است، با این وجود امروزه شاهد كاهش سن متقاضیان به ١٤ و ١۵ سال هستیم و این موضوع نشان دهنده این است كه فرد به انجام عملی تصمیم می‌گیرد كه هنوز آگاهی و شناخت كافی از این موضوع و پیامدهای ناشی از آن ندارد.

شاید دیگر این موضوع که هنگام  پرسه زدن در خیابان به وفور چنین افرادی را ببینید که چسب بر بینی دارند و به اصطلاح دماغشان به اندازه یک پسته بالا رفته است، عادی باشد. اما روانشناسان نظری خلاف این دارند.

به گفته این روانشناسان، بیشترین افرادی كه عمل زیبایی انجام می‌دهند كسانی هستند كه عزت نفس و اعتماد به نفس پایین دارند و این افراد در پی دستیابی به تایید نظر افراد دیگر جامعه و جایگاه اجتماعی‌اند؛ در حالیكه این جایگاه حاصل توهم ذهنی آنان است و پیامد و نتیجه عملی و كاربردی برای آنها در جامعه ندارد.

مصطفی تبریزی، روانشناس با تاكید بر رتبه اول ایران در جراحی‌ زیبایی‌بینی در جهان، میزان خودآگاهی فرد و تكامل هویت را مهم‌ترین عامل در این اقدام دانست و گفت:
برخلاف كشور ما جراحی زیبایی لیپوساكشن (كوچك كردن شكم) شایع‌ترین عمل زیبایی در دنیاست كه هدف درمانی دارد.

این متخصص روانشناسی و مشاوره با اشاره به اینكه بسیاری از افرادی كه به عمل جراحی زیبایی تن می‌دهند به «خود ارزشمندی» كه در پی كسبش بودند، نمی‌رسند، اظهار كرد:
این افراد عموما پس از عمل به آن میزان رضایت مورد نظر خود دست نمی‌یابند و چهره و ظاهری كه قبل از عمل در ذهن خود می‌پروراندند را محقق نمی‌بینند و عموما با مشكلات ثانویه دیگری از قبیل مشكلات تنفسی، افتادگی گونه، بازگشت چین و چروك‌های صورت و ... روبرو می‌شوند.

وی ادامه داد:
نارضایتی فرد ازعمل با فشارهای روانی، افسردگی، پشیمانی، پریشانی و سرزنش خود همراه خواهد بود و چون درخواست کنندگان عمل جراحی زیبایی، پیش از عمل تعهدنامه مربوط به عمل جراحی را درخصوص به عهده‌گرفتن تمامی نتایج حاصل از عمل امضاء می‌كنند و طبعا هیچ حق و حقوقی برای اعتراض و شكایت نسبت به نتیجه عمل جراحی خود ندارند.

افرادی كه بینی‌هایشان را عمل می‌كنند به چند گروه تقسیم می‌شوند، عده‌ای هستند كه بینی‌هایشان شكل واقعا نامتعادلی دارند یا دارای مشكلات تنفسی هستند كه این دسته از جراحی‌های زیبایی بینی قابل توجیه و دفاع است. عده‌ای دیگر هم به دلیل چشم و هم‌چشمی‌های موجود در جامعه به این اقدام دست می‌زنند، حتی در مواردی دیده شده است كه فرد عمل زیبایی انجام نداده ولی بر روی بینی خود چسب بینی چسبانده است.

برگرفته از «شفاف»

بخت چندانی برای ویرایش خوب این گزارش نداشته ام. تنها اندکی ویرایش شده و عنوان آن را نیز اندکی دستکاری نموده ام.     ب. الف. بزرگمهر

پی افزوده:

پاسخ شفاف
در پاسخ به پرسش شما که «چرا ایران رتبه اول در عمل زیبایی بینی را دارد؟» باید بگویم:
دلیل اصلی آن، بیش و پیش از هر دلیل دیگر، افزایش شکاف طبقاتی در کشور ماست. شگفت زده نشوید! دلیلش همین است. در شرایطی که با درآمدهای سرسام آور نفتی بویژه در سالیان کنونی و بریز و بپاش آن در میان لایه های میانگین به بالای جامعه (دله دزدی های کوچک و بزرگ و کلان را نادیده گرفته ام!) برخی نمی دانند با این پول های بادآورده چکار کنند و بسیاری از آنها به حکم «میمون هرچه زشت تره، بازیش بیش تره» با سر و کون خود ور می روند تا زیباترش نمایند، هفتاد در صد توده ی مردم ایران زیر و یا در مرز تنگدستی مطلق قرار گرفته و به نان شب نیازمندند.

دلیلی شفاف تر از این سراغ دارید؟

ب. الف. بزرگمهر       چهارم امرداد هزار و سیصد و نود و یک

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!