صفحات

۱۳۹۴ تیر ۱۶, سه‌شنبه

«خواجه نصرالدین» را بهتر بشناسیم! ـ بازانتشار


آشنایی با دو کتاب خواندنی و ارزنده از لئونید سالاویف، نویسنده ای زبردست که از دید من، روح و روان ما ایرانیان، افغان ها، تاجیک ها و بطور کلی پارسی زبان ها و شاید دیگر ملت های خاور زمین را بهتر از بسیاری از خودمان می شناخته است. نویسنده ای توانا که افسوس درباره ی زیست نامه ی وی در پیشگفتار کتاب بیش از اندازه فشرده نویسی شده است. دو کتاب وی به نام های «شهرآشوب» و «شاهزاده ای که خر شد» (به نام «خدیوزاده ی جادو شده» نیز از این یکی نام برده شده است.) که برپایه ی افسانه های پیرامون «ملانصراالدین» یا درست تر از آن: «خواجه نصرالدین» نگاشته شده را تا کنون دوبار خوانده و هربار از آن سرشار شده ام.

درباره ی شخصیت والای لئونید سالاویف، همین بس که در جنگ جهانی دوم نیز در ارتش پرافتخار سرخ «اتحاد جمهوری های شوروی سوسیالیستی» شرکت داشته و مدال درجه یکم دلاوری دریافت نموده است.

روانش شاد و یادش زنده!

ب. الف. بزرگمهر   ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۲

http://www.behzadbozorgmehr.com/2013/07/blog-post_3046.html 

پی نوشت: 

دو کتاب یاد شده ، گرچه نامی یکسان ندارند، براستی کتابی دنباله دار است که در دو جلد جداگانه و با نام های گوناگون چاپ شده اند؛ دلیل آن را نمی دانم. به هر رو، نخست باید کتاب «شهرآشوب» را خواند که جلد یکم است و سپس کتاب دیگر که دنباله ی آن است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

از دریافت دیدگاه ها و انتقادهای شما خرسند خواهم شد.