«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۲ اسفند ۲۰, سه‌شنبه

۵۰ سالگی ژولیت بینوش، بازیگر شوریده و شیدا


ژولیت بینوش از مهم ترین ستارگان سینمای فرانسه است که در پهنه ی جهانی نیز خوش درخشیده است. مهارت او در جان بخشیدن به زنی عاشق است که دلدادگی و شیدایی را بدون جنجال و هیاهو در دل بارور می‌کند.

ژولیت بینوش بدرازای سه دهه در فیلم‌های بسیاری نقش بازی کرد و برای برخی از مهم ترین سینماگران جلوی دوربین رفت. وی در سال ۱۹۹۷ برای بازی در فیلم «بیمار انگلیسی»، جایزه اسکار را برای بهترین بازی هنرپیشه مکمل بدست آورد.

ژولیت بینوش که در چند گفت‌وگو دلبستگی خود را به سینمای عباس کیارستمی نشان داده بود، در سال ۲۰۰۸ در فیلمی از این کارگردان ایرانی به نام «شیرین» نقش بازی نمود وی در سال ۲۰۱۰ برای بازی در فیلم «کپی برابر اصل» به کارگردانی عباس کیارستمی، جایزه ی «جشنواره سینمایی کن» را برای بهترین بازیگر زن از آن خود کرد.

ژولیت بینوش هم در پهنه ی سیاست روز فرانسه و هم در پهنه ی جهانی، هنرمندی پیشرو و پاسخگو شناخته می‌شود. او با احساس مسوولیت، همواره از رژیم‌های دیکتاتوری در سراسر جهان انتقاد کرده است. یک مورد شناخته‌شده از کنش پاسخگویانه ی وی در هماوندی با جعفر پناهی روی داد. هنگامی که سینماگر ایرانی در ماه مارس ۲۰۱۰ به زندان افتاد و به اعتصاب غذا دست زد، پینوش در بسیج افکار عمومی جهان علیه این بیدادگری نقش مهمی بازی کرد.

بینوش که در روز ۹ مارس ۲۰۱۴، پنجاهمین سالگرد زادروزش را جشن می‌گیرد، در سه دهه گذشته زندگی سینمایی پرباری پشت سر گذاشته و در پنجاه سالگی همچنان از کنشگر‌ترین ستارگان سینمای فرانسه است.

برگرفته از «تارنگاشت دویچه وله» با پارسی نویسی، ویرایش و بازنگری درخور از سوی اینجانب:    ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!