«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۲ شهریور ۲۶, سه‌شنبه

گره دشواری های بزرگ با سمتگیری اقتصادی ـ اجتماعی به سود زحمتکشان گشوده می شود؛ نه با پند و اندرز به انگل های اجتماعی!

آیا حاکمیت تبهکار جمهوری اسلامی تاکنون به این راه رفته و آیا سمتگیری اقتصادی ـ اجتماعی به سود توده های مردم ایران در چارچوب چنین حاکمیتی شدنی است؟ پرسش بنیادین اینجاست!
 
افزایش میزان بیماری‌های روانی در تهران / هر هفته ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت:
«میزان بیماری‌های روانی در تهران افزایش یافته، هر هفته ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند؛ صداقت کیمیا شده است و هیچ کس به خاطر اشتباهاتش از مردم عذرخواهی نمی‌کند.»

علی‌اکبر سیاری امروز در حضور وزیر بهداشت، رئیس جمعیت هلال‌احمر و مدیران وزارت بهداشت به عنوان معاون جدید بهداشتی معرفی شد. وی در این مراسم خاطرنشان کرد:
«ما هنوز به آرزوهایمان نرسیدیم؛ چرا که پس از انقلاب می‌خواستیم جهل،‌استبداد و فقر نباشد و چهره کشور از خرافات، ریا و دروغ رخت بر بسته باشد؛ ولی هنوز با آرزوهایمان خیلی فاصله داریم و زمان هم بسیار زود می‌گذرد.» وی به خاطرات خود از وزارت بهداشت و تاریخچه شکل‌گیری این وزارخانه اشاره کرد و گفت:
«۱۵ شهریور سال ۶۷ که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد جلسات مکرری برای انجام کارهای مختلف در حوزه سلامت مردم برگزار می‌کردیم؛ اما برای شناخت مشکلات ۳ راه بیشتر وجود ندارد:
مطالعه آثار مکتوب؛ استفاده از نظرات کارشناسان خبره؛ و لمس مشکلات و دیدن آنها از نزدیک.»
 
وی با انتقاد از وضعیت موجود در کشور، گفت:
«بی عدالتی اجتماعی انسان را نابود می‌کند. الان تبدیل به کشوری شده‌ایم که نرخ تورمش به ۴۰ درصد رسیده و بالاترین نقدینگی را دارد. تولید ناخالص ملی که قرار بود به ۸ درصد برسد، اکنون به  ۵/۴ - رسیده و ۳ تا ۴ میلیون نفر بیکار داریم ... از طرف دیگر آمار طلاق افزایش یافته و اعتیاد به ویژه در سنین پایین گسترش یافته است؛ درآمدها کم شده و طبقه متوسط فقیرتر می‌شود و در شرایطی که بالاترین میزان درآمد ارزی را داشتیم، این همه آمار دروغ تحویل دادند ... با شعار دستهای پاک همه را بیرون کردیم و میزان زیادی فساد رقم خورد به طوری که یک نفر با ۵۰ میلیون سرمایه در عرض ۱۰ سال ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پول به دست آورد و به جای آنکه او را محاکمه کنیم، باید خودمان را محاکمه کنیم. یک نفر هم پیدا نشد، عذرخواهی کند که چرا ارزش پول ملی در عرض چند ماه به یک سوم رسیده است ... کشور را با ۵ برابر قیمت اداره کردیم؛ اما امروز یک سوم بودجه کشور هم تحقق پیدا نخواهد کرد که هرکدام از این نکات انسان را به فکر فرو می‌برد.» وی افزود:
«صداقت، امانتداری، راستگویی و قانونمداری کیمیایی ‌است که مردم ایران  به دنبال آن هستند؛ در همین راستا نیروی انسانی بسیار قوی‌ای در وزارت بهداشت موجود است و اسناد خوبی هم تهیه شده؛ اما تیم اجرا کننده‌ای که این موارد را به ظهور برسانند، نیست.»

این متخصص اطفال با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ هزار نفر در کشور می میرند، گفت:
«بیماری‌های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر است و چاقی، کم‌تحرکی، چربی خون، استرس و سیگار نیز در این میان بی تأثیر نیستند که باید در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشیم.»

به گفته سیاری، حوادث جاده‌ای در دهه ۸۰ جان ۲۴۱۰۰۰ هزار نفر را گرفته که با محاسبه سرانگشتی می‌شود، روزی ۶۶ نفر. اگر یک هواپیما با ۳۰۰ سرنشین سقوط کند، همه زنگ‌ها به صدا در می‌آید؛ ولی هر هفته که ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند، صدایی از کسی در نمی‌آید.

وی گفت:
«۲۶ هزار مورد ایدز در کشور داریم که مربوط به رفتارهای پنهان مردم است و بسیاری آن را بیان نمی‌کنند؛ اما ما باید با آگاهی بخشی در این زمینه مانند خویشتن‌داری، ازدواج و استفاده از وسایل ایمن مردم را آگاه کنیم.»

وی سلامت روان مردم را یکی دیگر از نکات حائز اهمیت برشمرد و افزود:
«طبق آمار ۲۱/۱ درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که ۳۴/۲ درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید دید در این زمینه چه باید کرد.»

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهارداشت:
«باید از جمود فکری پرهیز کنیم و در قبال کارهایمان مسئولیت پذیر باشیم و پاسخگوی کارهایمان باشیم چرا که معتقدم با حداقل هزینه می‌توان حداکثر خدمت را به مردم ارائه کرد.»

برگرفته از «خبرگزاری فارس»:

این گزارش از سوی اینجانب، بویژه در نشانه گذاری ها ویرایش شده و بخشی از آن را نیز پیراسته ام. عنوان و زیرعنوان از آنِ من است.     ب. الف. بزرگمهر
 

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!