«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۱ تیر ۳, شنبه

آشی که بیش از اندازه شور شده است!

بازتاب گوشه هایی از واقعیت های سرسخت در سخنرانی امام جمعه ی قم

آیت الله امینی با بیان اینکه در کنار اهمیت و تقدس کار قضا در اسلام، آفت‌هایی نیز متوجه این شغل است، گفت:
یکی از آفت‌های کار قضا، توصیه‌های افراد ذینفوذ است و برای مثال وقتی که قرار است فردی به خاطر انجام عمل خلاف قانون محاکمه شود، تلفن‌ها، توصیه‌ها و نوشته‌ها به راه می‌افتد و نمی‌گذارند آن شخصی که باید محکوم شود، به مجازات خود برسد؛ در چنین شرایطی قاضی باید از نظر روحی خیلی محکم و تابع حق باشد تا بر خلاف حق حکم نکند.

وی دخالت دادن جنبه‌های سیاسی و جناحی در امر قضاوت را از دیگر آسیب‌های کار قضا برشمرد و گفت:
قضات نباید در قضاوت خود این رویکرد را داشته باشند که چون این شخص این سیاست و خط فکری را دارد، این گونه برای او رأی دهیم و قضاوت کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد:
سومین آفت دستگاه قضا، رشوه گیری به صورت‌های مختلف است و البته این رشوه‌ها، گاهی پولی، گاهی دادن مقام و منصب، گاهی به عنوان هدیه و حتی گاهی به عنوان سهم امام داده می‌شود که البته همه این‌ها حرام است.

وی با بیان اینکه دادن یا گرفتن رشوه حرام و امر قضاوت را دچار مشکل می‌کند، گفت:
البته با وجود اینکه حقوق قضات زیاد نیست و از طرفی مشکلات گرانی و تورم نیز وجود دارد، یک قاضی باید از نظر اعتقادی بسیار قوی باشد تا این مسائل را قبول نکند.

آیت الله امینی تراکم پرونده‌ها در دستگاه قضایی کشور را از دیگر مشکلات و آفت‌های امر قضا دانست و گفت:
در دستگاه قضایی پرونده‌های متعددی مانده و بسیار هم زیاد است و طبق آمار ارائه شده از سوی مسوولان مربوطه چندین میلیون پرونده وجود دارد؛ در حالیکه وضع این چنینی خوب نیست و قاضی باید فرصت فکر و بررسی و همچنین آزادی فکر و اندیشه داشته باشد؛ اما وقتی تراکم پرونده‌ها و فشار کاری زیاد باشد، امر قضاوت دچار مشکل خواهد شد.

وی افزود: آمار چند میلیون پرونده در دستگاه قضایی کشور بسیار وحشتناک است، حال آنکه طبق همین آمار، ذکر شده بود که در کشور ژاپن با وجود بیش از ۱۳۰میلیون جمعیت، تنها ۳۵۰ هزار پرونده دادگستری وجود دارد.

امام جمعه موقت قم با بیان اینکه واقعا چه مشکلی در دستگاه قضایی ما وجود دارد که این قدر پرونده وجود دارد؟ گفت:
همه مسوولان نظام باید ببینند که مشکل کار چه بوده و برای رفع آن اقدام کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار، گفت:
پاسداران در طول نظام، زمان جنگ و پس از آن زحمات زیادی کشیدند و هنوز هم برخی از آن‌ها شهید می‌شوند. البته پاسداری فقط در جنگ نیست، بلکه همه جا هست و آن‌ها باید در همه جهات آبروی نظام را حفظ کنند.

آیت الله امینی با اشاره به فرارسیدن میلاد حضرت عباس (ع) و روز جانباز گفت:
جانبازان نقش بسیار مهمی در جبهه‌ها داشتند و ارزش شان کمتر از شهدا نیست و از این رو مسوولین باید سعی کنند نیاز‌هایشان را برطرف و در این زمینه کوتاه نیایند، چون اگر این جانبازان عزیز در گوشه خانه‌ای مشکل داشته و آهی بکشند، اثر دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نیز گفت:
مواد مخدر و اعتیاد به آن، یک معضل اجتماعی در همه کشورهاست و در کشور ایران نیز این مشکل وجود دارد.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد:
انتظار می‌رفت بعد از انقلاب اسلامی ایران، این معضل حل شود و معتاد نداشته باشیم، اما متأسفانه این مشکل حل نشد.

وی افزود:
مسوولین در زمینه تعداد معتادان کشور آمار درستی نمی‌دهند و می‌گویند دادن آمار به صلاح نیست، اما من آماری دارم که تکان دهنده و وحشتناک بوده و زیبنده نظام نیست.

آیت الله امینی با بیان اینکه منشأ ۶۵ درصد جرایم کشور، مواد مخدر است، گفت:
باید پرسید چرا وضع به این صورت است و چرا با وجود این همه هزینه‌هایی که می‌شود و حتی شهدایی که هنوز در این راه به شهادت می‌رسند، این معضل حل نشده است؟ حل مشکل به کنار، انتظار داریم از تعداد معتادان کم شود؛ و حتی کم کردن به کنار، بلکه می‌خواهیم تعداد معتادان بیشتر نشود.

وی افزود:
درست است که نظام جمهوری اسلامی، دشمنانی دارد؛ اما باید این معضل مواد مخدر و اعتیاد حل شود.

امام جمعه موقت قم خاطرنشان کرد:
متأسفانه طبق آمار، ۶۰درصد معتادان کشور متأهل بوده و باید پرسید خانواده‌های آنان چه می‌کشند؟ حتی این آمار نشان می‌دهد که در سابق، سن اعتیاد ۲۳سال بود اما اکنون به ۱۵سال رسیده است.

وی با بیان اینکه خود ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌گوید، موفق نبوده‌ایم، گفت:
چرا مسوولان چاره‌ای نمی‌اندیشند؟ در حالی که با این مسئله باید جدی‌تر برخورد کرده و برای آن وقت صرف کنند، زیرا اگر این معضل حل نشود، مشکلات و معضلات دیگر اجتماعی به قوت خود باقی است.

آیت الله امینی با تأکید بر اینکه مسوولان برای حل معضل مواد مخدر باید راه حل بهتری بیابند، گفت:
به نظر می‌رسد این شیوه مبارزه با مواد مخدر که تا کنون بوده و افراد زندانی و اعدام می‌شوند، اثر ندارد، زیرا امروزه می‌بینیم حتی در زندان‌ها هم جا وجود ندارد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان، از مردم خواست در مصرف آب صرفه جویی کنند تا مشکلی به وجود نیاید.

برگرفته از «ایلنا»

این گزارش از سوی اینجانب پیرایش و در نشانه گذاری ها اندکی ویرایش شده است.  عنوان و زیرعنوان نیز از آنِ من است.      ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!