«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۰ شهریور ۲۹, سه‌شنبه

خاک خوزستان به امارات و قطر قاچاق می شود!


در میان سکوت مدیران دولتی، شواهد و قرائن حاکی از قاچاق خاک حاصلخیز استانهای جنوبی ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است.

به گزارش آژانس خبری خوزستان (خوزنا)، روز شنبه ۲۶ شهریور ماه محمد درویش عضو هیات علمی مرکز تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور که در گفتگوی زنده با رادیو ایران صدا شرکت کرده بود، در میان سخنان خود از قاچاق خاک ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس خبر داد و گفت:
«ما چه این مساله را قبول کنیم چه قبول نکینم، قاچاق خاک حاصلخیز از کشور صورت می گیرد. کافی است وزارت جهاد کشاورزی از طریق وزارت خارجه هیاتهایی را به صورت رسمی یا غیر رسمی به این کشورها بفرستد و خاک مورد کشت در این کشورها را مورد بررسی قرار دهد تا منشا این خاکها مشخص شود.»

پخش سخنان این کارشناس محیط زیست از رادیو باعث طرح مجدد موضوع قاچاق خاک شد. به موجب قوانین داخلی کشورمان، صادرات خاک حاصلخیز از ایران به سایر کشورها ممنوع و غیر قانونی است و مدیران دولتی تاکنون در برابر قاچاق خاک سکوت کرده یا این پدیده را انکار کرده اند. این در حالی است که خاک کشورهای جنوب خلیج فارس بیشتر قلیایی است و برای حاصلخیز شدن، نیاز به تلفیق با خاکی از جنس خاک منطقه زاگرس در غرب و یا خاک و لای تالاب رودخانه ها در استانهای جنوبی کشورمان دارد.

گفتنی است دولت امارات متحده عربی و برخی کشورهای جنوب خلیج فارس و دریای عمان، اخیراً  اعلام کرده اند که قصد دارند سیاست خود را در زمینه تولیدات کشاورزی تغییر دهند و به جای اینکه صرفاً وارد کننده مواد غذایی باشند، بیشتر نیازهای کشاورزی خود را در داخل کشور خود تامین کنند. پنهانکاری اماراتی ها در مورد چگونگی کسب این توانمندی، بار دیگر موجب تشدید نگرانی ها و گمانه زنی های قبلی درباره احتمال قاچاق خاک ایران به کشورهای جنوبی خلیج فارس شده است. چرا که  کشورهای مذکور به ویژه امارات متحده عربی اصولاً فاقد خاک حاصلخیز هستند و قاعدتاً نمی توانند در سطح گسترده به تولید انواع محصولات کشاورزی بپردازند.

چندی پیش سفیر ایران در قطر، برای انتقال خاک بستر رودخانه بهمن‌ شیر به کشور قطر اعلام آمادگی کرده بود. با رسانه ای شدن اظهارات وی در رسانه های قطر و ترجمه آن در رسانه های داخلی، جنجالی در بین فعالان محیط زیست پایتخت به پا شد؛ ولی در خود استان خوزستان که در این ماجرا ذینفع است، واکنش چندانی را ازسوی مدیران استان شاهد نبودیم. چندی پیش منابع خبری پایتخت نوشتند:
«سالانه میلیون ها تن از خاک حاصلخیز خوزستان به ویژه خاک «پیت» به ۲ صورت قاچاق از مبادی غیرقانونی و یا در قالب صادرات گل و گیاه از کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات قاچاق می شود». حال پرسش این است: در حالی که تولید دو سانتی متر خاک ۶۰۰ سال زمان می برد، سکوت مدیران و نمایندگان استان در برابر قاچاق خاک حاصلخیز خوزستان، به چه معنا است؟

http://www.khoozna.com/view-1478.html

این گزارش از سوی اینجانب ویرایش شده است.   ب. الف. بزرگمهر


هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!